Geleneksel Pilates
Omurganız 30 yaşında inanılmaz derecede sertse yaşlısınız demektir, 60 yaşında tamamen esnekse gençsiniz demektir. – Joseph Pilates
Geleneksel Pilates
19. yüzyılın sonlarında dünyaya gelen Joseph Pilates tarafından geliştirilen ve ‘contrology’ adını verdiği egzersiz yöntemi, bizlere ‘vücut ve akıl’ dengesinin faydalarını her daim akılda tutmamızı hedeflemiştir. Doğuştan yaşadığı raşitizm hastalığını kaderi olarak görmeyip bu hastalığı yenmeye yönelik uyguladığı jimnastik ve dövüş sanatları bilgisini, araştırdığı vücut mekaniği ve doğru nefes teknikleri ile birleştirerek ortaya mükemmele yakın iyileştirici bir egzersiz sistemi ortaya çıkarmıştır. Elbette bu anlamda tavsiye alınabilecek bir çok prensip ve uygulama olmasına rağmen Joseph Pilates 7 den 70 e rehabilitasyon hastalarından profesyonel sporculara kadar herkes tarafından uygulanabilecek, vücut güçlendirme ve esnetmede etkili bir kombinasyon yaratmıştır. Maalesef modern dünyanın bize yaşattığı sözde pratik uygulamalar bizleri hareketsizliğe götürerek fiziksel zindeliğimizi düşürmektedir. Vücudumuz için gerekli zindeliği tekrar kazanmak ve vücudumuz ile olan bağı tekrar kurmak için gelin Contrology’nin yaratıcısı tarafından tasarlanan günlük egzersizleri yapmaya niyet edelim. O’nun da dediği gibi;
60 yaşında esnek bir omurgaya sahipseniz gençsiniz demektir, 20 yaşında sertleşmiş bir omurganız varsa yaşlandınız demektir.

Geleneksel Pilatese Neden İhtiyaç Duyarsınız
Bedensel
Postürel ve Dengesel gelişimi, tüm vücut güçlendirme ve esneme hareketleriyle kazanmak için Pilates'i deneyimlemelisiniz.
Ruhsal
Doğru nefes farkındalığı ile ruhsal dinginliğinizi arttırmak için Pilates'i deneyimlemelisiniz.
Zihinsel
Farkındalık ile yapacağınız hareketlerle stresinizi azaltmak ve zihinsel kapasitenizi arttırmak için Pilates'i deneyimlemelisiniz.
Geleneksel Pilatesin Faydaları
- Akıl beden ruh dengesi ile yaşam kalitesinde artış
- Doğru nefes ile iç organların daha kaliteli oksijenlenmesi
- Seratonin artışı ile derin bir enerji ve rahatlama
- Eklem hareket kabiliyetinin artışı ile günlük aktivitelerin daha rahat yapılması
- Aparat kullanımı olmadan kendi kas gücü ile çalışmanın sadeliği
- Beden farkındalığı ile beraber mental konsantrasyonun arttırılması